COMPOTEC VAPORCHEM LD 5

EN 13765:2015 TYPE 1

In verband met de complexe samenstelling/toepassing zijn alle COMPOTEC® producten enkel bij onze verkoop binnen- en buitendienst te verkrijgen, neem voor vragen altijd contact op met één van onze vestigingen.

COMPOTEC® CHEM is een meerlaagse thermoplastische slang vervaardigd uit Polypropyleen, polyethyleen en polyester films en polypropyleenweefsels, met een weerbestendige en slijtvaste buitenmantel van polyvinyl gecoat polyesterweefsel. De buitenbekleding is ook verkrijgbaar in ELASTOTHANE®, een speciale stof met PU-gecoate stof; de UV-, ozon-, zonlicht- en weerbestendigheid biedt superieure temperatuur- en slijtage-eigenschappen. Alle verschillende lagen zijn samen gewikkeld en gespannen tussen interne en draadspiralen. Hierdoor voldoet ons product aan de eisen van de petrochemische industrie en die van de olie- en gasindustrie. COMPOTEC® CHEM-samenstellingen zijn uitgerust met een uitgebreide reeks koppelingen
gemakkelijk verkrijgbaar, extern gesoldeerd met krimpkousen. COMPOTEC® CHEM assemblages zijn getest op 1 1/2 maal de nominale werkdruk voor veiligheid en betrouwbaarheid, in de olie- en gasindustrie voor veiligheid en betrouwbaarheid, in overeenstemming met EN ISO 1402. De huls, aan één uiteinde van de slang, is permanent gemerkt met een gravure met de naam van de fabrikant, de nominale diameter, het serienummer van de slang en de testdatum.De markering van de slangassemblages voldoet aan de PED-richtlijn (97/23/EG). Op verzoek kunnen volledige testcertificaten worden geleverd. COMPOTEC® CHEM-slangen kunnen worden geleverd in de FIRETEC-uitvoering met ADR zelfdovende CL1 mantel en extra brandwerende lagen. De aangegeven barstdruk is bij omgevingstemperatuur wanneer getest volgens EN ISO 1402. De elektrische continuïteit wordt verkregen door de twee draden te verbinden met de eindfittingen. Dit helpt om geaccumuleerde lading af te voeren en statische elektriciteit te voorkomen. Op verzoek is het mogelijk om COMPOTEC® CHEM-slangen te produceren in overeenstemming met de 94/9/EG “ATEX“, met een speciale antistatische zwarte buitenmantel en aardingskabel, voor explosiegevaarlijke omgevingen. aansluitkabel, voor explosiegevaarlijke omgevingen. COMPOTEC® CHEM 700 HD en CHEM SD zijn chemisch compatibel en mechanisch ontworpen om een breed scala aan gevaarlijke chemicaliën te hanteren. Ex-
uiterst flexibel, gemakkelijk te hanteren en te buigen, alle slangen zijn 100% aromaatbestendig, antistatisch en kunnen worden gebruikt in een explosiegevaarlijke omgeving. bestand tegen aromaten, antistatisch en kunnen worden gebruikt voor zuigen of ontladen. De vacuümwaarde is 0,9 bar, volgens EN ISO 7233 methode B.

VAPORCHEM LD – LIGHT DUTY
Toepassingen: Lichte slang voor algemeen gebruik, ideaal voor gebruik in petrochemische
voor petrochemische dampterugwinningssystemen in de scheepvaart, scheepvaart naar scheepvaart, onderlading en
tankwagens.
Voldoet aan USCG Marine dampbeheersingssysteem 33CFR Deel 154.810

Alle COMPOTEC® slangen zijn 100% antistatisch – elektrisch ononderbroken, voldoet aan de
EN, CE, AS, U.S. Coast Guard eisen, NAHAD richtlijnen, zijn Lloyds en DNV goedgekeurd en ATEX gecertificeerd.
DNV goedgekeurd en het ATEX-certificaat kan op verzoek worden vrijgegeven.

Andere kleuren en uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar, neem voor vragen altijd contact op met één van onze vestigingen.

  • Materiaal binnenwand PTFE
  • Kleur binnenwand Wit
  • Kleur buitenwand Geel
  • Aantal spiralen 2
  • Materiaal spiralen RVS
  • Aantal inlagen Multilayer
  • Temperatuurbereik -30 tot +80 °C

HULP NODIG VAN EEN EXPERT?

Onze experts staan klaar om je te helpen! Je kunt de experts bereiken door te bellen naar +32 3 303 71 24 of laat een belverzoek achter.

Naar contact
Contact Team Memeber