COMPOTEC PTFE SD 14

EN 13765:2015 TYPE 2

In verband met de complexe samenstelling/toepassing zijn alle COMPOTEC® producten enkel bij onze verkoop binnen- en buitendienst te verkrijgen, neem voor vragen altijd contact op met één van onze vestigingen.

De superieure chemisch inerte kwaliteit van fluorpolymeren maakt COMPOTEC® PTFE-slangen ideaal voor het transport van een breed scala aan zeer gevaarlijke chemicaliën. Deze universele slang kan de kostbare overtollige inventaris voor het onderhoud van de verschillende slangconstructies die gewoonlijk nodig zijn, helpen elimineren. COMPOTEC® PTFE-samenstellingen zijn uitgerust met een uitgebreide reeks koppelingen die ook PTFE-getaft kunnen zijn of behandeld met de exclusieve EPTAFLON BLUE coating, bestand tegen bijna alle chemicaliën. COMPOTEC® PTFE-slangen kunnen worden geleverd in de FIRETEC-versie met ADR zelfdovende CL1-afdekking en extra brandwerende lagen.

Alle COMPOTEC®-slangen zijn verkrijgbaar in rollen van 40 mt van 3/4″ tot 8″ en 25 mt lengte tot 12″. De buitenbekleding is ook verkrijgbaar in ELASTOTHANE®, een speciale PU-gecoate stof die bestand is tegen UV, ozon, zonlicht en weersinvloeden en superieure temperatuur- en slijtage-eigenschappen biedt.

De elektrische continuïteit wordt verkregen door de twee draden te verbinden met de eindfittingen, dit helpt bij het afvoeren van geaccumuleerde lading en het voorkomen van statische elektriciteit. Op verzoek is het mogelijk om COMPOTEC® PTFE-slangen te produceren in overeenstemming met de richtlijn 94/9/EC “ATEX“, met een speciale antistatische zwarte buitenmantel. Alle COMPOTEC® PTFE-slangen zijn 100% antistatisch – elektrisch ononderbroken, voldoen aan de PED-, EN-, CE-, AS-, U.S. Coast Guard-vereisten, NAHAD-richtlijnen, zijn Lloyds en DNV-goedgekeurd en het ATEX-certificaat kan op verzoek worden vrijgegeven.

Heavy Duty PTFE 300 HD wordt aangeboden in twee versies. De eerste gebruikt als binnenlaag in contact met het product een zuivere PTFE-film, de tweede is vervaardigd rond de nieuwe NANOTEC® TEFLON® film, GEPATENTEERD DOOR MATEC.

PTFE SD – STANDARD DUTY
Toepassing:
Standaard slang voor algemeen gebruik, geschikt voor het veilig vervoeren van een grote verscheidenheid aan chemicaliën onder zuig- of druk waarbij de chemische weerstand van polypropyleen onvoldoende is. Vaak gebruikt voor het laden en lossen van weg- en spoortankers, opslagtanks en toepassingen in fabrieken.

Constructie:
De binnenste eerste laag die in contact komt met de vloeistof bestaat uit ECTFE-folies. Folies en stoffen van polypropyleen met hoge sterkte, versterking van polyethyleenfilms met hoge dichtheid, bekleding van polyesterweefsel met polivinylcoating, brandwerend, slijtvast, weerbestendig en ozonbestendig.

Andere kleuren en uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar, neem voor vragen altijd contact op met één van onze vestigingen.

  • Materiaal binnenwand PTFE
  • Kleur binnenwand Geel
  • Kleur buitenwand Rood
  • Aantal spiralen 2
  • Materiaal spiralen RVS
  • Aantal inlagen Multilayer
  • Temperatuurbereik -30 tot +80 °C
  • Norm EN 13765:2015 TYPE 2

HULP NODIG VAN EEN EXPERT?

Onze experts staan klaar om je te helpen! Je kunt de experts bereiken door te bellen naar +32 3 303 71 24 of laat een belverzoek achter.

Naar contact
Contact Team Memeber