COMPOTEC OIL SD 14

EN 13765:2015 TYPE 2

In verband met de complexe samenstelling/toepassing zijn alle COMPOTEC® producten enkel bij onze verkoop binnen- en buitendienst te verkrijgen, neem voor vragen altijd contact op met één van onze vestigingen.

COMPOTEC® OIL is een thermoplastische slang met meerdere lagen, gemaakt van polypropyleen, polyethyleen en polyesterfolie en polypropyleenweefsel, met een weerbestendige en slijtvaste buitenmantel van polyvinyl gecoat polyesterweefsel. De buitenmantel is ook verkrijgbaar in ELASTOTHANE®, een speciale PU-gecoate stof; deze is bestand tegen UV, ozon, zonlicht en weersinvloeden en biedt superieure temperatuur- en slijtage-eigenschappen. Alle verschillende lagen worden samen gewikkeld en op spanning gebracht tussen interne en externe draadspiralen. Hierdoor voldoet ons product aan de eisen van de petrochemische industrie en die van de olie- en gasindustrie. COMPOTEC® OIL assemblages zijn uitgerust met een uitgebreide reeks koppelingen die direct beschikbaar zijn, extern gesoldeerd met krimphulzen.  COMPOTEC® OIL assemblages zijn getest op 1 1/2 maal de nominale werkdruk voor veiligheid en betrouwbaarheid, in overeenstemming met EN ISO 1402. De borghuls, aan één uiteinde van de slang, wordt permanent gemarkeerd door gravure met de naam van de fabrikant, de nominale diameter, het serienummer van de slangassemblage en de testdatum. De markering van slangassemblages voldoet aan de PED-richtlijn (97/23/EG). Op verzoek kunnen volledige testcertificaten worden geleverd. COMPOTEC® OIL-slangen kunnen worden geleverd in de FIRETEC-uitvoering met ADR zelfdovende CL1-afdekking en extra brandwerende lagen. De aangegeven barstdruk is bij omgevingstemperatuur wanneer getest in overeenstemming met EN ISO 1402. De elektrische continuïteit wordt bereikt door de twee draden te verbinden met de eindfittingen, dit helpt bij het afvoeren van geaccumuleerde lading en het voorkomen van statische elektriciteit. Op verzoek is het mogelijk om COMPOTEC® slangen te produceren in overeenstemming met de richtlijn 94/9/EG “ATEX“, met een speciale antistatische zwarte buitenmantel, aardingskabel, voor explosiegevaarlijke omgevingen.    COMPOTEC® OIL 800 HD en OIL SD slangen zijn speciaal ontworpen voor de overdracht van koolwaterstoffen, inclusief olie, benzine, diesel, smeeroliën, MTBE, paraffine en 100% aromaten, in alle soorten overdracht. Het assortiment omvat

Toepassingen: Standaard slang voor algemeen gebruik, geschikt voor het veilig overbrengen van een grote verscheidenheid aan koolwaterstoffen, waaronder stookolie, benzine, diesel, smeerolie, kerosine, MTBE en 100% aromaten onder zuigkracht of druk. Vaak gebruikt voor het laden en lossen van tankwagens over de weg en per spoor, in opslagtanks en in fabrieken. Geschikt als flexibele slang voor Top Loading armen.  Verkrijgbaar in rollen van 40 mt van 1 1/2″ tot 8″.

Constructie: Polypropyleen films en weefsels met hoge sterkte, polyethyleen filmversterkingen met hoge dichtheid, polyester bekleding met polivinylcoating, weer- en ozonbestendig.

Andere kleuren en uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar, neem voor vragen altijd contact op met één van onze vestigingen.

  • Materiaal binnenwand PTFE
  • Kleur binnenwand Geel
  • Kleur buitenwand Blauw
  • Aantal spiralen 2
  • Materiaal spiralen RVS
  • Aantal inlagen Multilayer
  • Temperatuurbereik -30 tot +80 °C
  • Norm EN 13765:2015 TYPE 2

HULP NODIG VAN EEN EXPERT?

Onze experts staan klaar om je te helpen! Je kunt de experts bereiken door te bellen naar +32 3 303 71 24 of laat een belverzoek achter.

Naar contact
Contact Team Memeber