COMPOTEC BLH HD 16

Bottom Loading Hose

In verband met de complexe samenstelling/toepassing zijn alle COMPOTEC® producten enkel bij onze verkoop binnen- en buitendienst te verkrijgen, neem voor vragen altijd contact op met één van onze vestigingen.

AANBEVOLEN VOOR :

 • INSTALLATIES MET ONDERLADING
 • FLEXIBELE SLANG VOOR LAADARMEN
 • SLANGENTORENS
 • TANKWAGENS ONDERLAADINSTALLATIES
 • FIRETEC UITVOERING

SPECIALE VERSTERKING VOOR MINIMALE REK 

Toepassingen
COMPOTEC® BLH-bodembeladingsslang is een sterke, robuuste slang met lage rek, geschikt voor de meest veeleisende toepassingen zoals laadarmen, slangtorens, voor het overbrengen van :

 • Een grote verscheidenheid aan zuren en oplosmiddelen (BLH CHEM)
 • Agressieve chemicaliën (BLH PTFE)
 • Koolwaterstofproducten zoals stookolie, diesel, lood en loodvrij gas, smeeroliën, kerosine, MTBE en 100% aromaten (BLH OIL).

Het grote voordeel van een BOTTOM LOADING slang ten opzichte van een traditionele laadarm is dat deze een minimaal aantal aansluitingen heeft, waardoor veel potentiële lekkageproblemen worden voorkomen en de algemene kosten tot een minimum worden beperkt.

Constructie
Een speciaal door FIRETEC ontworpen slang voor toepassingen met onderlading, met vlamwerend materiaal onder de buitenmantel. Extra sterke ARAMEX-versterking met lage rek, polypropyleenfilms en -weefsels, versterking met polyethyleenfilms met hoge dichtheid en barrièrelagen van polyesterfolie.  PVC gecoate polyester bekleding, brandwerend CL1, slijtvast, weer- en ozonbestendig.

Op verzoek is een speciale ELASTAR buitenbekleding op PU-basis verkrijgbaar voor een superieure slijtage- en weerbestendigheid of in het mariene milieu. COMPOTEC® BLH PTFE is opgebouwd rond een zuivere PTFE binnenvoering of NANOTEC® (PATENT nr. IT 0281052) binnenvoering op aanvraag, voor een superieure weerstand tegen agressieve chemicaliën.

Specificaties
Temperatuurbereik van -40°C tot +100°C
Werkdruk 15 bar – Veiligheidsfactor 5:1

COMPOTEC®BLH-slangen zijn getest op 1-1/2 maal de nominale werkdruk voor veiligheid en betrouwbaarheid, in overeenstemming met EN ISO 1402. De bevestigingshuls aan één uiteinde van de slang is permanent gemerkt met de naam van de fabrikant, de nominale diameter, het serienummer en de testdatum. Volledige testcertificering, inclusief elektrische continuïteitstest, kan op verzoek worden geleverd. De aangegeven barstdruk is bij omgevingstemperatuur wanneer getest in overeenstemming met EN ISO 1402 (BS 5173 sectie 102.10:1990). De elektrische continuïteit wordt bereikt door de twee draden te verbinden met de eindfittingen, dit helpt bij het afvoeren van geaccumuleerde lading en het voorkomen van statische elektriciteit. De elektrische weerstand van slangassemblages is minder dan 1 Ω/mt, zoals vereist door EN ISO 8031:2009, 4.7. Op verzoek is het mogelijk om COMPOTEC® BLH-slangen te produceren in overeenstemming met de richtlijn 94/9/EG “ATEX”, met een speciale antistatische zwarte buitenmantel en kabel voor aardaansluiting. Assemblages zijn geschikt voor gebruik met een vacuüm van maximaal 0,9 bar. Volgens de beschrijving van de norm BS 3492:1987 voldoet de COMPOTEC® BLH-slang aan de vereisten voor type AX & BX, voor alle producten in “Klasse 1”. COMPOTEC® BLH-slangen worden altijd geleverd in de FIRETEC-versie om te voldoen aan de brandvertragende en prestatiecriteria volgens de Europese norm EN 13765:2010 Normative, Annex G, en met ADR zelfdovende CL1-eigenschappen. FIRETEC-slangen maken gebruik van een reeks brandvertragende barrières en een buitenmantel van speciaal ADR zelfdovend CL 1 gecoat weefsel.

Alle COMPOTEC®-slangen voldoen aan de vereisten van EN, CE, AS, de Amerikaanse kustwacht, de NAHAD-richtlijnen en zijn goedgekeurd door Lloyd’s en DNV.

Andere kleuren en uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar, neem voor vragen altijd contact op met één van onze vestigingen.

 • Kleur binnenwand Wit
 • Kleur buitenwand Zwart-wit
 • Aantal inlagen Multilayer
 • Temperatuurbereik -40 tot +100 °C

HULP NODIG VAN EEN EXPERT?

Onze experts staan klaar om je te helpen! Je kunt de experts bereiken door te bellen naar +32 3 303 71 24 of laat een belverzoek achter.

Naar contact
Contact Team Memeber